T mobile ervaringen mobiel

Geplaatst op: 13.01.2021

TV airstream hokkerig en soms gewoon pauzes. Vervolgens ga ik een discussie met mevrouw aan, wordt ze bijzonder onbeschoft en als ik haar naam vraag hangt ze op! Ik werd constant doorverbonden en elke keer moest ik me legitimeren.

Wordt het toch tijd om na zoveel jaar eens op zoek te gaan naar een andere provider in plaats van T-mobile? Toon details Wat een hopeloze service en waardeloos bedrijf! Heb 2 minuten gesproken en wordt vervolgens 25 minuten in de wacht gezet.

De mensen bij deze provider wisten zelf ook niet hoe het zat En ook de 6 maand extra verzekering kosten niks van bekend. Enorm veel gedoe mee gehad. Merit, bedankt voor je hulp en je super attente bos bloemen! Wat een spijt heb ik, dat ik bij de KPN ben weggegaan!

Dus mijn volgende vraag was wat is er dan aan de hand kon hij mij niet vertellen alleen dat ze ermee bezig waren de afgelopen 2 weken, maar het kwam zo ongeloofwaardig over, t mobile ervaringen mobiel. Pijnlijker nog dat het mij 50 min.

Inloggen Word nu lid. Achterlijke service. Dan is het goed om je beoordeling over T-mobile met ons te delen op NederlandReview.

Ik was gisteren bij t-mobile op het kalverenstraat in Amsterdam.
  • Nu dus een half jaar veder en nog niks terug ontvangen van het extra geld wat hun hebben afgeschreven.
  • Qua prijs zitten ze vaak een behoorlijk stuk onder de meeste andere providers.

Klantervaringen

Tuurlijk moet je straks afwachten hoe de service en alles loopt maar Als dit nu al zo moeilijk te bereiken is hoef ik het niet meer. Ik ben eigenlijk best tevreden met T-Mobile. Donderdag nog maar eens gebeld met een zekere Delano die sprak over allerlei technische problemen, hij zou van alles navragen en mij binnen 1 uur terugbellen want ik zat ja toch al zolang zonder mijn telefoon maar je raadt het al helaas Onterechte Incasso's -- Kopie tekst van andere gebruiker maar met hetzelfde probleem oplichters!!!

Wat een slecht bedrijf.

  • Een waarschuwing voor iedereen die een van plan is om abonnement te nemen bij T-mobile te nemen, kan dar beter niet doen.
  • Klanten reviews. Mijn e-mailadres is: eigenbaas51 hotmail.

T-Mobile ervaringen! Ep Ben benieuwd, t mobile ervaringen mobiel. Sinds dag 1 heb ik spijt dat ik voor hun internetdiensten heb gekozen. Contractverlenging is dus een "verplichting" voor T-Mobile klanten om niet teveel te betalen. Ik weet niet wat ze gedaan hebben nu heb ik bijna week geen TV.

T-Mobile abonnement

De betreffende man die ik als laatste sprak, sprak met een zwaar buitenlands accent, toen ik zijn naam vroeg, zei hij dat hij Kees-Jan heette en weigerde zijn achternaam te geven. Daar kan T-Mobile weinig aan doen dat je aankopen hebt gedaan in het verleden waar je geen geld voor hebt.

Heb dus een extra internet abonnement moeten aanschaffen elders.

Eerst 30 programma's vooruit klikken om de huidige gids te bekijken. Die weten het ook niet. Als er mensen zijn die problemen hebben met T-Mobile, meld je aan want ik stap naar de rechter. Heb jij een goede of slechte ervaring meet T-Mobile. Daarna mag ik weer terugbellen voor een nieuwe. Zakelijk abonnement genomen met dual Sim telefoon, t mobile ervaringen mobiel. Reageer Naam.

Klanten reviews

Wij zijn in eerste instantie verkeerd voorgelicht in de winkel. Er stond 24 maanden in plaats van Vrijdag een klachtenmeldpunt gestuurd, krijg je een mail terug dat ze daar over 6 dagen reactie op kunnen geven, vanwege de drukte!

Niks aan beginnen deze provider. Weet waar je aan begint als je een contract afsluit bij dit bedrijf!!

Hi, aangezien de monteur pas na 14 dagen contact met je opneemt dus daaaag herroeppingsrecht. De laatste maal op Klachtenafhandeling:  1 Klantenservice:  1 Facturering:  n. Terwijl ik zeker euro teveel betaald heb. Het zou makkelijk moeten zijn om drie toestellen met abonnement af te sluiten toch?. En elk kwartaal geven ze aan hoe tevreden ze zijn over hun provider.

Shitbag not an bankpas activeren sns. Lees over andere providers berichten van onterechte torenhoge nota's waar ik t mobile ervaringen mobiel geen last van heb? Bovendien dat dit onherroepelijk was.

Hoe beoordelen klanten T-Mobile?

Dennis Geen oordeel. Door de medewerker die heet walid, Omdat ik even iets wilde vragen, Geen manieren om met klanten om te gaan. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.

De rekening ihkv inmiddels bedenktermijn over zijn zou na enig aandringen wel kwijtgescholden worden. Toon details Zeer veel problemen ervaren, beloften worden niet nagekomen ondanks de feiten. Zij kon absoluut geen enkele garantie geven en adviseerde zelf dan maar te annuleren en proberen terug te gaan naar Solcon. Slechte diensten, t mobile ervaringen mobiel, zeker met de klantenservice!


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 faim2018.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.