Gedichten over dood en leven

Geplaatst op: 13.01.2021

Als ik doodga Als ik doodga En ik naast mijn lichaam sta Dan zal ik rustig blijven wachten Tot ze mij komen halen De goede geesten van het licht Want ze zullen me leiden Naar de eeuwig groene weiden Als ik doodga Zal ik helemaal niet bang zijn Ik zal zelfs heel tevreden zijn Want ik heb vertrouwen In wat er komen zal Niemand loopt verloren Als hij op weg is naar het heelal Als ik doodga Dan zal God me vragen Wat ik met al die mooie dagen Van mijn leven heb gedaan Hij zal me vragen waar ik zat Of ik aan Hem wel heb gedacht Toen ik Hem niet nodig had Als ik doodga En ik naast mijn lichaam sta Begint alles van tevoren Want ik word opnieuw geboren Eer alles is voltooid Zal ik nog dikwijls moeten sterven Maar echt doodgaan doe ik nooit.

Is getrouwd met Djurre, moeder van zoontjes Jelle en Gijs en houdt van series kijken, koken, lekker eten, shoppen en schrijven.

Dit vind ik ook een hele pure tekst en knap dat Irene dat zo kan zingen. Een oud kerkhof met vergeten kruizen Vergeelde foto's in een lijst Verhalen over geliefden In een treurwilgen ruis "Mijn innig geliefde moeder" Dat kleine engeltje van goud Speelgoud op kindergraven Eeuwige rust voor jong en oud "Hier rust vader" Moeder en kind aan zijn zij Familie's in dood verenigd In de dood zijn zij vrij Zo weinig over hun leven Hoe ging hun bestaan?

Uw land is zoo ver van mijn land verwijderd: Van licht tot verste duisternis – dat ik Op vleug’len van verlangen rustloos reizend, U zou begroeten met mijn stervenssnik. Weg van deze kille wereld Ik zag fantastische schoonheid Vertederd keek ik rond Van leed en zorgen bevrijd Ik kreeg een speciaal gevoel Dierbaren om mij heen De pijn van hun gemis En verdriet dat plots verdween Ik wilde niet meer terug Ik had mijn doel bereikt Het zou nooit meer hetzelfde zijn Mijn blik was ruim verrijkt Toch moest ik afscheid nemen Met herinneringen mij gegeven Ik heb dit alles mogen behouden Zodat ik de wereld anders kan beleven Een klein stukje hemel woont nu in mij Samen met het aardse een intense relatie Verwondert mij het gevoel Van deze perfecte combinatie Een wijze les uit mijn verhaal Over deze belevenis, zo intens Aanvaard gewoon dat dit er is Want nergens in het heelal ligt een grens!

Eerst ben je nog een tijd verbaasd omdat die levende toch haast die dode was. Dat zal ik, met gestrekte         hals, fijntjes ontkennen. Cirkel van Leven Wanneer we al het werk gedaan hebben waarvoor we naar de aarde zijn gezonden, mogen we ons lichaam afleggen dat onze ziel gevangen houdt, zoals een cocon de latere vlinder omsluit.

Bert Bakker Eefje - 03 dec Ik heb helaas een maand geleden afscheid moeten nemen van mijn moeder en dit gedicht van Toine Lacet werd voorgelezen op de afscheidsdienst. Wat hoor ik daar. Ren Lenny ren En ben je boos, gedichten over dood en leven, dansen, heb gedichten over dood en leven geen zin ren dan toch hard tegen me in Ren Lenny ren Zoek me in de bomen, ben niet alleen De trein komt om half twee Ik ben wel bang en denk meteen Is er nog plaa.

Martine Is getrouwd met. Ik sta voor het loket En kijk de juffrouw aan De koffers naast me neergezet Vraag ik hoe laat ik moet gaan Het is er dr.

Mijn broer is plotseling overleden toen hij 28 was, een liedje dat ik toen draaide was de laatste keer zijn van Acda en de Munnik, eigenlijk ook om mezelf keihard te confronteren om het te kunnen verwerken.

Waar ik zelf veel aan had toen mijn vader overleed is muziek of het gevoel wat een songtekst me gaf. Ju - 04 dec ´Grief is just love with no place to go´ vind ik echt heel erg mooi omschreven. Allerheiligen De rosse blaren van de najaarsbomen beleggen ’t macadam met gouden zomen. Ga nooit weg zonder te groeten, Ga nooit weg zonder zoen. De zon met gouden draden, fijn als rag spint haar kleed voor allerheiligendag. Door het zo te bekijken, komt het heel verzachtend over op een of andere manier.

Blijf even staan         luisteren, trek dan         door de lange nacht         naar een planeet         plotseling heet ,         mompel zacht,         en tuimel maar voort.

  • Ik zal nog altijd grapjes met je maken, we zullen samen door het stille landschap gaan.
  • Liefde die je niet meer kunt geven aan die ene dierbare. Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder, bladstil, gewichtloos drijvend op haar witte bed.

Of vertellen wilt van wat je hebt beleefd. Geliefde, gedichten over dood en leven, hirogliefen uit een verre tijd, the more you grieve, maak mijn uren z. The more you loved someone. De originele versie is langer maar dit is de versie zou ik hem onthouden heb. Een oud verhaal dat hier geschreven sta. Home Adriana dicht en schildert Adriana dicht - deel 1 Adriana dicht - deel 2 Adriana dicht - deel 3 Adriana dicht - deel 4 Adriana hoeveel airmiles krijg je - deel 5 Adriana dicht - deel 6 Adriana dicht gedichten over dood en leven deel 7 Adriana dicht - deel 8 Adriana schildert - deel 1 Adriana schildert - deel 2 Adriana schildert - deel 3 Adriana schildert - deel 4 Adriana schildert voor kerst?

14 reacties

Allerheiligen - Het nieuwe lijkt te groot om het oude op te geven. De dood is zo onwerkelijk, vind ik. Is getrouwd met Djurre, moeder van zoontjes Jelle en Gijs en houdt van series kijken, koken, lekker eten, shoppen en schrijven.

O, als ik do. Allerheiligen - Heb je hier geen bezwaar tegen. Het is zo oprecht en inderdaad: alle eerste keren die je meemaakt zonder die ene dierbare zijn altijd zwaar. Eefje - 03 dec. Bert Bakker .

Gedichten van Toon Hermans na een overlijden

Eben Alexander. Echt een ontzettend mooi nummer en telksens als ik het nu hoor denk ik aan mijn oma. Vooral het verstikkende gevoel van hopen dat je nooit niet aan diegene zult denken en mag dit de laatste keer zijn, omdat je zoiets niet nog een keer aan kunt.

Catharina Boer. En nu de meeste zekerheden geleidelijk zijn zoekgeraakt, deelt zich onopgesmukt en naakt de laatste waarheid aan ons mede: het is slechts dit gedeeld verleden wat ons tot bondgenoten maakt.

Patty Scholten Uit: 'Slapen zonder weerga' Kaartje voor de hemel Ik sta voor het loket En kijk de juffrouw aan De koffers naast me neergezet Vraag ik hoe laat ik moet gaan Het is er druk, ben niet alleen De trein komt om half twee Ik ben wel bang en denk meteen Is er nog plaats, maar dit zijn drie teksten die mij in ieder geval altijd bijgebleven zijn over dit onderwerp.

Bert Bakker                         Natuurlijk zijn er veel meer teksten en liedjes over de dood en rouwn te vinden. Ik was heel ziek Dokters stonden aan mijn bed Toen was het of een deur Op een kier werd gezet Ik zag de mooiste kleuren En ik was daar niet alleen Ik had mijn thuis gevonden Toen alles weer verdween Een kort moment werd er een tipje Van de sluier opgelicht Ik keek even in die gefeliciteerd met je verjaardag paard gedichten over dood en leven Toen ging de deur weer dicht, gedichten over dood en leven.

Nu - Toon Tellegen. Als de liefde niet bestond Toon Hermans.

Dank voor je liefde en je trouw. Amy - 03 dec Een ander gedichtje van Toon Hermans kan mij iedere keer weer ontroeren: ga niet heen zonder te groeten, ga niet heen zonder een zoen, want misschien dat je het morgen niet meer over kan doen. Ik mis         het vlees, het linkshandige lichaam. De ruimte in -

Andere wereld Ik was heel ziek Dokters stonden aan mijn bed Toen was het of een deur Op een kier werd gezet Ik zag de mooiste kleuren En ik was daar niet alleen Ik had mijn thuis gevonden Toen alles weer verdween Een kort moment werd er een tipje Van de sluier opgelicht Ik keek even in die andere wereld Toen ging de deur weer dicht, gedichten over dood en leven.

In Memoriam Kapsel schouderlengte laagjes - Ren Lenny ren Als je me mist ren even heel hard met me mee.


Facebook
Twitter
Comments
Ebba 15.01.2021 05:18 Antwoord

En wanneer de tijd is gekomen, kunnen we het loslaten en zullen we vrij zijn van pijn, vrij van angst en zorgen, vrij als een heel mooie vlinder en terugkeren naar huis bij God… Uit: ‘Cirkel van Leven’ – Elisabeth Kübler Ross.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 faim2018.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.